op alle slakken zout leggen


op alle slakken zout leggen 1.0

op alle kleine fouten en geringe tekortkomingen aanmerkingen maken; ingaan tot op de kleinste details die beter hadden gekund; over een bepaald iets of over alles zeuren

Algemene voorbeelden


Hij gaat slechter slapen, wordt uiteindelijk sjacherijniger en gaat op alle slakken zout leggen.

http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-2.htm

Bakker constateert dat het steeds vaker voorkomt dat bedrijven de politie in hun reclameboodschappen betrekken. "We willen niet op iedere slak zout leggen, maar we kunnen niet accepteren dat op deze manier het vertrouwen in de politie wordt geschaad." Verzekeraar Centraal Beheer/Achmea was net begonnen met een campagne waarin twee politiefunctionarissen het gebruik van carkits stimuleerden.

Reformatorisch Dagblad,

Die mensen van de kerngroep op Verkeer en Waterstaat hebben de wetgeving zodanig dichtgetimmerd dat de loodsen op alle slakken zout kunnen leggen en vrijwel iedere schipper is nu gehouden aan een 'loodsplicht'.

NRC,

Sommigen zullen deze eis van Van den Brande zien als een uiting van zijn obsessie om op alle communautaire slakken zout te leggen.

De Standaard,

"We willen niet op iedere slak zout leggen, maar we kunnen niet accepteren dat op deze manier het vertrouwen in de politie wordt geschaad."

Reformatorisch Dagblad,